Böreğin yumuşamaması için ne yapmalı?
Hamurumuzun her katına sosumuzdan bolca sürelim. Sosu yüzünüze sürelim, 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağını eritip içine 1 yumurta sarısı ekleyip çırpalım. Hamurumuzu dilimlere bölüp sosla tatlandıralım ve buzdolabında bir gün dinlendirelim.
Hamurun çıtır olması için ne yapmalı?
— Hamurunuza mutlaka yağ ekleyip hamuru yağ ile açın. — Hamurunuzun daha kolay şekil alabilmesi ve pişerken çıtır çıtır olması için yoğururken süt eklemeyi unutmayın.
Yufkan yumuşak olması için ne yapmalı?
Taze hamur kolay yırtılmaz. Eritilmiş margarin ve süt karışımıyla hamuru ıslatırsanız daha da lezzetli olur. Milföy hamuru yaparken, milföy hamurunun tamamını süte batırırsanız daha da lezzetli olur. Yumuşak bir hamur yapmak istiyorsanız, fırına koymadan önce bir yumurta ve bir şişe limonatayı çırpın ve hamurunuzun üzerine sürün.
Börek yaparken yufkaya ne sürülür?
Eğer böreklerde yufka hamuru kullanmak istiyorsanız, yağ da işinizi görecektir. — Soslarda süt kullanmak hamurun kurumadan çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır. Eğer sütünüz yoksa yoğurt da kullanabilirsiniz. — Hamurların arasına sos olarak kullanabileceğiniz bir diğer malzeme ise karbonattır.
Böreğin çıtır olması için ne yapmamız lazım?
Hamurunuzun çıtır çıtır olması için hazırladığınız sosa, özellikle yufka hamurunuzu nemlendirmek için, miktarına bağlı olarak bir iki kaşık sirke eklemelisiniz. İsterseniz süt ve yağ ile de çıtır çıtır yapabilirsiniz.
Böreğin yumuşak olması için ne yapmak lazım?
Hamuru daha yumuşak ve daha lezzetli hale getirmek için soslarda yoğurt, süt veya her ikisini de kullanabilirsiniz. Yumuşak hale getirmek için sirke, kabarık hale getirmek için soda kullanmalısınız. Yağ veya eritilmiş tereyağı da sosa katılır ve hamurun kurumasını önler.
El açması börek hamuruna ne konur?
Lezzetli elle açılan böreklerin lezzet sırları yufka ve hamurla başlar. Lezzetli bir börek yapmak için hamurda kullandığınız malzemeler aslında çok azdır. Un, su, tuz, yoğurt veya süt daha yumuşak olsun diye. Bu hamurlar için maya veya kabartma tozuna ihtiyacınız yoktur.
Hamurun puf olması için ne yapmalı?
Kolayca kabaran bir hamurun en önemli sırrı mayanın temas ettiği malzemelerdir. Yaş maya veya kuru maya kullanıyorsanız, yaş mayayı ılık su veya süt, yağ ve tabii ki toz şekerle seyreltip bir süre dinlendirip üzerini kapatmalısınız.
Börek sosuna neden sirke konur?
İşte içeriğindeki un sayesinde elle açılmış hamur tadında, sirke sayesinde de çıtır baklava hamuruna benzeyen inanılmaz pratik bir börek tarifi! İki farklı malzeme kullanarak böreğiniz bambaşka olacak. Un ve sirke kullanarak klasik böreklerden bambaşka bir tarif yapabilirsiniz.
Börek piştikten sonra nasıl çıtır kalır?
Hamurun üzerine yumurta sürerseniz daha iyi kızarır ama evinizde yumurta yoksa bir miktar yoğurt ve bir yemek kaşığı yağı karıştırıp hamurunuzun üzerine sürerek aynı etkiyi elde edebilirsiniz. Bu şekilde böreğiniz daha hafif ve çıtır olacaktır.
Yufka hamuruna süt konur mu?
Kuru milföy hamuru hazırlamak için aslında üç temel malzeme yeterlidir: un, su ve tuz. Ancak yufka hamurunun daha lezzetli olmasını istiyorsanız listenize süt ve yumurta ekleyebilirsiniz.
Börek sosu yoğurt mu süt mü?
Hem el yapımı böreklerde hem de hazır milföy hamurlarında kullanılan soslar çok önemlidir. Çıtır çıtır bir börek elde etmek için güzel bir börek sosu hazırlamak gerekir. Hamuru yumuşak ve lezzetli yapmak için yoğurt veya süte, çıtır çıtır yapmak için sirkeye ve kabarık yapmak için limonataya ihtiyacınız olacak.
Çıtır börek neden yumuşar?
Yufka hamurunun sadece bir parçasını tepsinin alt katına koyun. Amaç, iç harcın alta çok yakın olmamasıdır. Aksi takdirde hamur yumuşak olur, hamur yeterince pişmez ve lezzeti asla istediğiniz gibi olmaz. Hamurunuzun daha iyi kızarmasını ve daha iyi pişmesini istiyorsanız, alta iki kat hamur koymayı unutmayın.
Börek sosunda soda ne işe yarar?
Soda, antiasitler içerdiği için pişirme özelliğine sahip bir maddedir. Soslu sodalı pişmiş ürünler bu şekilde kabarır.
Yufka böreğinin sosu nasıl yapılır?
İsterseniz süt-soda-yağ-yoğurt, yoğurt-soda-yağ-yağ, yumurta veya yoğurt ve sütü bir arada kullanarak soslar yapabilirsiniz. İsterseniz bu sosa yağ yerine eritilmiş tereyağı ekleyebilirsiniz. Sonra iyice çırpın ve her bir hamur katmanına sürün.
Fırından çıkan böreğin sönmemesi için ne yapmalı?
Hamurunuzun kurumasını istemiyorsanız fırından çıkardıktan sonra nemli bir bezle sıkıca sarın. Bezi yerine koyduktan sonra başka bir şeyle örtebilirsiniz. Bu, ilk sıcaklığın kaybolmasına ve kurumasının önlenmesine yardımcı olacaktır.
Pişmiş börek ertesi güne nasıl saklanır?
Hava almayacak şekilde kapatın. Bu şekilde hazırladığınız hamuru dondurucuya koyabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru hemen yemek istiyorsanız üzerini hava almayacak şekilde streç filmle kapatıp buzdolabına koyabilirsiniz. Ancak hazırladığınız hamuru en geç 3-4 gün içinde tüketmelisiniz.
Sigara böreğinin yumuşamaması için ne yapmalı?
Hamuru sardıktan sonra ucunu suyla nemlendirerek hamurların birbirine yapışmasını ve pişirme aşamasında hamurun şeklinin bozulmamasını sağlayın.
Böreğe maden suyu neden konur?
Sodanın kabartma işlevini herkes bilir. Hamurunuzun ve böreklerinizin kabarması için hamurun arasına sürdüğünüz sosun soda içermesi gerekir. Çünkü soda; antiasit içerdiği için yumuşatıcı etkiye sahiptir. Bu şekilde hamur ve yufkanın hacmini istediğiniz kadar arttırmış olursunuz.
Kaynak: gobio.com.tr