Aradığım makaleyi nasıl bulabilirim?
Araştırma makalelerini bulmak için Google Akademik, Science Direct ve Pubmed (özellikle yaşam bilimleri için), IEEE (elektronik, elektrik mühendisliği, bilgisayar bilimi) ve Agricola for Agriculture gibi akademik arama motorlarını bile kullanabilirsiniz.
Tez için makale nereden bulabilirim?
TEZ MAKALE TARAMASI Bilim (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … Scopus (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … … British Library Tez Servisi. … Açık Erişim Dergileri Rehberi. … Akademik .Daha fazla makale…
Makale araştırma siteleri nelerdir?
Scopus.Scopus h-indeksi.Pubmed.ScienceDirect.Google Akademik.Google Akademik Atıfları.
İnternetten makale nasıl bulunur?
Google Akademik yalnızca akademik makaleleri ve konuları arayan bir arama motorudur. Konuların altındaki “Alıntılar” bölümü, makaleye atıfta bulunan diğer makalelerin sayısını ve bu makalelerin listesini gösterir. “Oturum aç”a tıklayarak Google hesabınızla oturum açabilirsiniz.
Makale nerelerden bulunur?
Dilediğiniz dilde veya Türkçe arama yapabilir, ayrıca kütüphanenizdeki makaleleri kaydedebilir ve bibliyografik bilgilere (YÖK Tez Merkezi) kolayca ulaşabilirsiniz…. …DergiPark. …ResearchGate.
Google’da makale arama nasıl yapılır?
Üst taraftaki arama çubuğuna araştırmak veya incelemek istediğiniz şeyi yazıp arayabilirsiniz. Araştırmak istediğiniz konu ile ilgili birçok sonuç göreceksiniz. Google Scholar’ın ayrıca özellikle tez yazarken çok işinize yarayacak bir atıf özelliği de bulunmaktadır.
Ücretsiz makale nereden okunur?
Makaleyi nerede okuyup görüntüleyeceğiniz sorusuna cevap vermek gerekirse; Türkçe veya İngilizce yazılmış akademik veya bilimsel makalelere ScienceDirect, Springer Link, ResearchGate, Google Scholar – Google Scholar, YÖK Tez Merkezi, Academia, PubMed, DergiPark Akademik, Web of Science, Scopus, TR Dizin, … gibi internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.
Makale kaç sayfa olur?
Makale Uzunluğu ve Biçim Gereksinimleri Makaleler 1,5 satır aralığına sahip olmalı ve her sayfada 2,5 cm kenar boşluğu olmalıdır. Boşluk bırakacak şekilde ayarlanmalıdır. Her çalışma en fazla 25 sayfa olmalıdır. Ekler bu 25 sayfaya dahil değildir. Makaleler mümkün olduğunca özlü yazılmalıdır, ancak anlaşılır olduklarından emin olmak için özen gösterilmelidir.
Tez örnekleri nereden bulunur?
Tez örneklerini nerede bulabilirim?YÖK Tez Merkezi: Ulusal Tez Merkezi. Türkiye’deki üniversitelerde hazırlanan tüm yüksek lisans ve doktora tezlerini toplayan en kapsamlı kaynak YÖK Tez Merkezi’dir. … 2. Üniversite kütüphaneleri. … 3. Akademik veri tabanları … Danışmanlardan ve profesörlerden destek.
Ne tür makaleler var?
Öğe türleri nelerdir? Derleme öğeleri.
Makale yayınlamak ücretli mi?
Türkiye’de birçok dergi (çoğunlukla henüz saygın uluslararası dizinlerde listelenmemiş olanlar) makaleleri ücretsiz olarak yayınlamaktadır. Ancak, 200 TL ile 3000 TL arasında değişen makaleler için yayın ücreti talep eden dergiler de bulunmaktadır.
Google Scholar ücretli mi?
Google Akademik bu hizmeti ücretsiz olarak sunmaktadır.
Bir yazının makale olduğunu nasıl anlarız?
Bir gerçeği açıklamak, bir konu hakkında bir görüş ve düşünceyi ifade etmek ve bir tezi savunup desteklemek için yazılan yazılara makale denir. Bir makale herhangi bir konu hakkında bilgi sağlamak için yazılabilir. Ayrıca, yeni bir fikir geliştirmek, o fikri desteklemek ve kanıtlamak amacıyla yazılan makalelerdir.
Google Scholar ne demek?
Google Scholar, Google’ın akademik bir arama motorudur. Platform, tüm bilimsel yayınları kolayca arama olanağı sunar. Google Scholar, dünya çapında bilimsel araştırma kaynaklarına erişmek için önde gelen tarama platformlarından biridir.
PubMed ücretli mi?
PubMed, esas olarak yaşam bilimleri ve biyomedikal konulardaki referans ve özetlerin yer aldığı MEDLINE veritabanına erişen ücretsiz bir arama motorudur.
Makalemin atıfları nasıl bulurum?
1- Atıfları taramak için yeni web sitesindeki “Web of Science” bağlantısına ulaşabilirsiniz. 2- Bu pencerede “Araştırmacı” sekmesini seçip sola soyadını, sağa adını ve gerekiyorsa ortadaki baş harflerini yazın.
Bir yazının makale olduğunu nasıl anlarız?
Bir gerçeği açıklamak, bir konu hakkında bir görüş ve düşünceyi ifade etmek ve bir tezi savunup desteklemek için yazılan yazılara makale denir. Bir makale herhangi bir konu hakkında bilgi sağlamak için yazılabilir. Ayrıca, yeni bir fikir geliştirmek, o fikri desteklemek ve kanıtlamak amacıyla yazılan makalelerdir.
Akademik ürünlere nasıl ulaşılır?
Türkçe kaynak arıyorsanız Yöktez ve DergiPark gibi açık erişimli ve Türkçe akademik kaynaklara, özellikle araştırma makalelerine ve derlemelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca Ankara Üniversitesi’nin tüm kitap koleksiyonu ve ders eğitimlerinde kullanılan ders notları da yayınlanmaktadır.
Google Scholar ID nasıl bulunur?
Google Akademik kimliğiniz, kişisel yayınlarınızın listelendiği sayfanın adres çubuğunda yer alır. Bu sayfaya sol üst köşedeki “Profilim” bağlantısından ulaşabilirsiniz.
Kaynak: bluetechnology.com.tr