Türk Medeni Kanunu Madde 407 Nedir?
Madde 407 – Bir yıl veya daha fazla hapis cezasına mahkûm olan ergin kişi hakkında kısıtlama uygulanır. Ceza infaz kurumu, hükümlünün cezasının başladığını derhal yetkili vesayet makamına bildirerek kendisine bir vasi tayin etmek zorundadır.”
TMK 407 kalktı mı?
Anayasa Mahkemesi, Türk Medeni Kanunu’nun 407 ve 471’inci maddelerinin iptaline karar verdi. Hüküm 9 ay sonra yürürlüğe girecek.
4045 sayılı kanun nedir?
4045 Sayılı Güvenlik Soruşturmaları, Bazı Nedenlerle Görevden Alınan ve Kamu Görevine Alınmayan Memurların Haklarının Geri Verilmesi ve 1402 Sayılı Sıkıyönetim Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (Mülga)
4771 sayılı kanun nedir?
21. Çeşitli kanunlarda değişiklik yapan 4771 sayılı Kanun, 9 Ağustos 2002 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 1. maddenin A fıkrasında, barış zamanında bazı suçlar için verilen ölüm cezasının ‘müebbet hapis cezasına’ çevrileceği hükme bağlanmıştır.
407 sayili kanun nedir?
Türk Medeni Kanunu’nun 407. maddesi; 471. maddesi ise, bir yıl veya daha fazla süreli hapis cezasına mahkûm olan erginin kısıtlanacağını ve hapis cezasının sona ermesiyle vesayetin kendiliğinden ortadan kalkacağını hükme bağlamaktadır.
4721 sayılı kanun ne demek?
Türk Medeni Kanunu (resmi Kanun No. 4721) veya kısaca TMK, Türkiye Cumhuriyeti’nde medeni hukuk sisteminin temelini oluşturan ve 1 Ocak 2002 tarihinde yürürlüğe giren kanundur.
Vasi kararı kaç yıl geçerli?
ii. TMK’nın 456. maddesine göre, vesayetçi normal olarak iki yıllık bir süre için atanır. İki yıllık sürenin sonunda vesayet makamı görev süresini ikişer yıl uzatabilir; dört yılın sonunda vesayetçi istifa edebilir.
Kısıtlanan kişi ne yapamaz?
Sınırlandırılmayın; Vesayet altındaki bir kişi, başka bir kişinin velisi olarak atanamaz. Kamu hizmetinden uzak kalmış veya onursuz bir hayat yaşayan kişiler, vesayet altındaki kişiyle önemli bir çıkar çatışması veya husumet içinde bulunan kişiler ve ilgili vesayet dairelerinin hâkimleri veli olarak atanamaz.
Vasi olunca borç kalır mı?
Veli borçlardan sorumlu mudur? Vesayet altındaki kişinin borçlarından velinin sorumlu tutulup tutulamayacağı mahkeme kararıyla belirlenir. Bu, kredinin çekildiği tarihte velinin zamanaşımı süresine ve vade durumuna bağlıdır.
4077 sayılı kanun nedir?
28 – 4077 sayılı Kanunun 24 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: “Madde 24: Satışa sunulan bir seri malın ayıplı olması halinde, Bakanlık, tüketiciler veya tüketici örgütleri, ayıplı seri malın üretiminin ve satışının durdurulması ve ayıplı malları satışa sunanlardan tahsil edilmesi için dava açabilirler.
4675 sayılı kanun nedir?
Bu Kanun, ceza infaz kurumları ile tutukevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklular hakkında işlenen eylem ve işlemlere ilişkin şikâyetleri incelemek ve karara bağlamak ve kanunla verilen diğer görevleri yapmak üzere kurulan infaz hakimliklerine ilişkin hükümleri düzenler.
Arşiv araştırması 3 madde nedir?
MADDE 3 – (1) Kamu hizmetine veya kamu görevine ilk kez atananlar ile yeniden atananlar hakkında, statülerine veya görevin niteliğine bakılmaksızın arşiv araştırması yapılır.
4703 sayılı kanun nedir?
Ürünlerin piyasaya arzına ilişkin koşullar, üretici ve dağıtıcıların yükümlülükleri, piyasa gözetimi ve denetimi, ürünün piyasaya arzının yasaklanması, toplanması, bertarafı ve bunlara ilişkin bildirimler ele alınmaktadır.
3257 sayılı kanun nedir?
3329 Sayılı Sinema, Video ve Müzik Eserleri Kanununun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun.
5067 sayılı kanun nedir?
MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı; kaçakçılık fiilleri ve yaptırımları ile kaçakçılığın önlenmesi, izlenmesi ve soruşturulmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
Türk Medeni Kanunu Madde 406 Nedir?
Madde 406 – İsraf, içki veya uyuşturucu bağımlılığı, kötü yaşayış veya malvarlığını kötü yönetme gibi nedenlerle kendisini veya ailesini sıkıntıya veya yoksulluğa düşüren ve bu nedenle sürekli koruma ve bakıma muhtaç olan veya başkalarının güvenliğini tehdit eden ergin bir kimse, …
Özgürlüğü bağlayıcı ceza ne demek?
Hapis cezası, Batı hukuk sistemlerinde doğmuş ve hukuk kültürümüze ithal edilmiş bir kavramdır. Hüküm giymiş kişinin özgürlüğünün, onu hapse atarak, yani hapsederek kısıtlanmasıdır. Günlük dilde bu cezaya hapis cezası denir.
Denetimli serbestlikte kısıtlılık kalkar mı?
DENETİMLİ TAHLİYEDE SINIRLAMALAR KALDIRILIR MI? Denetimli serbestlik sırasında kısıtlama otomatik olarak kaldırılır. Aslında, Yüksek Mahkeme kararı bu yöne işaret ediyor.
Hükümlüye vasi tayini ne kadar sürer?
Uygulamada, ilgili kişi buna uyarsa, bir vasi atanması kararının 15 gün ile bir ay arasında alınabileceği ortaya çıkıyor. Aynı şekilde uyulmaması durumunda sürecin bir yıla kadar uzayabileceği ortaya çıkıyor.
Kaynak: syniti.com.tr